EN HÅLLBAR RIKTNING

Trossa erbjuder konsulttjänster för en hållbar verksamhetsutveckling – från strategisk rådgivning till konkreta lösningar och insatser. 
Vi kombinerar helhetsperspektiv med specialistkunskaper inom miljö, kemikalier, socialt ansvar och hållbarhetsredovisning.

Allt vi gör ska stärka våra kunder och bidra till en lite bättre värld!

 

CSR, hållbarhet, miljö, ansvarstagande, riskhantering, shared value, cirkulär ekonomi, hållbar affärsutveckling...
Det finns många benämningar inom området vi jobbar med. Trossa hjälper till att fylla begreppen med mening och konkret handling.

JUST NU

BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG

Vid årets vårfest på Trossa väljer vi att hylla den biologiska mångfalden - vår viktiga gemensamma livförsäkring. På bordet veganskt och lokalodlat med tilltugg från skog, mark och trädgårdsland: Timjan, oregano, citronmeliss och mynta från egen trädgård och solrosfrön (visserligen köpt), som gynnar våra pollinatörer. Goda ogräs såsom brännässlor som är finfina tillhåll för fjärilslarver.
Gör som oss i sommar, prova nya smaker med planetsmarta val på grillen, midsommarfesten, picknicken och badstranden! Och sätt upp din egen insektsholk i trädgården!

SAMARBETE MED VI-SKOGEN

Gjord på rätt sätt kan klimatkompensation vara en viktig pusselbit i klimatarbetet. Med kompensation via Vi-skogens nya klimatkalkylator hjälper du till att bekämpa både klimatförändring och fattigdom på samma gång. Spana in klimatkalkylatorn här.
Och hör av dig till carolina.brandholm@trossa.se för hjälp med nästa steg i klimatarbetet!  

KEMKOLLEN

Kemkollens pilotår är igång! Kemkollen är en modell och ett verktyg för uppföljningar (laboratorieanalyser) av kemikalieinnehåll i varor. Kemkollen riktar sig mot upphandlande myndigheter inom kommun och landsting (inklusive kommunala bolag). SKL Kommentus Inköpscentral, Nationella Kansliet för hållbar utveckling och Trossa driver och tillsammans utvecklar Kemkollen:

Läs mer här

vad kan vi hjälpa till med?